Grčka musaka: Još ukusnija od one klasične, a budi nostalgiju na dane letovanja

Tajna je u jednom sastojku

23.09.2024. 14:34
  • Podeli:
shutterstock, grčka musaka-66f15c7bdd283.webp Foto: Shutterstock

Još sočnija od one klasične, ukusa koji govori 1000 jezika.

Potrebno je:

  • 3 patlidžana
  • 500 g mlevenog mesa (govedina ili jagnjetina)
  • 1 crveni luk
  • 2 čena belog luka
  • 400 g paradajz sosa
  • 300 g krompira
  • 500 ml bešamel sosa
  • Maslinovo ulje
  • So, biber, cimet, peršun

Priprema:

Operite patlidžane, isecite ih na kolutove i posolite. Ostavite da odstoje kako bi ispustili vodu. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckani crveni i beli luk. Dodajte mleveno meso, posolite, pobiberite i kuvajte dok ne porumeni. Dodajte paradajz sos i cimet, kuvajte još nekoliko minuta. 

U međuvremenu, krompir skuvajte i isecite na tanke kolutove. U vatrostalnu posudu stavljajte red krompira, red patlidžana, red mesa i prelijte bešamel sosom. Ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke, završite sa bešamelom. Pecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta. Poslužite toplo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()