Gurmanski doručak: Spremite sendviče iz rerne za jutarnji užitak

Uživajte u sjajnom ukusu

Autor: Web UNA TV
16.11.2024. 09:40
  • Podeli:
sendviči iz rerne bakina kuhinja-67385908c3957.webp Foto: Bakina kuhinja

Doručak za koji vam treba svega 10 minuta za pripremu, a dva minuta da ga smažete i oduševite se ukusom. Reč je o sendvičima iz rerne po receptu baka Jelene Petrović. 

Lako se pripremaju, a veoma su ukusni i doručak za gurmane. Puno kačkavalja, sjajna tekstura i bez prženja, recept kada vam se jede jača hrana za doručak. 

Potrebno je:

  • tanke kriške starog hleba
  • 150 g listića šunke
  • 150 g listića kačkavalja
  • 2 jaja
  • 50 g rendanog kačkavalja
  • 100 ml jogurta
  • so

Priprema:

Na krišku hleba staviti prvo list kačkavalja, pa list šunke, odozgo opet kačkavalj, pa preklopiti kriškom hleba. Umutiti jaja, dodati rendani kačkavalj, pa ubaciti jogurt, so i sve izjednačiti.

Sendvič natopiti sa jedne i druge strane u jaja, pa ređati u pleh obložen pek papirom. Odozgo po želji dodati malo suve slanine na kocke ili šunke, a to i ne morate. 

Peći na 200 stepeni 30 minuta u zagrejanoj rerni.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()