Haris morskim specijalitetom oduševio goste: Mira Škorić se prisetila njegovog restorana u Parizu

Jela koja se služe u najprestižnijim restoranima

26.09.2023. 11:45
  • Podeli:

Haris Džinović je prošle srede u okviru emisije "Muštuluk", u dobro poznatom terminu od 22 časa na UNA televiziji, ugostio još jednu veselu ekipu s kojom je uz pesmu i bogatu trpezu ćaskao o mnogim zanimljivostima.

Za Miru Škorić, Žiku Jakšića i Acu Sofronijevića, Haris je pripremio posebne specijalitete. Za predjelo ima je poslužio gambore u tempuri, dok im je kao glavno jelo servirao taljatele u krem sosu od dimljenog lososa. Gosti su bili oduševljeni ukusom.

"Ja sam bila u Parizu kod tebe u restoranu, ako se sećaš... To je bilo 1940 i neke (smeh) i odlično si kuvao. Odlazio si od nas i išao u kuhinju kako bi sve držao pod kontrolom", istakla je Mira Škorić.

"Kako se ne bih sećao! Imao sam Francuza kuvara i celu ekipu, ali ako je neka gužva, uvek sam znao da utrčim. Morao sam uvek da vidim šta je to, nisam smeo pred vas bilo šta izneti", nadovezao se Džinović.

Predjelo: Gambori u tempuri

Potrebne namirnice za 4 osobe:

  • Gambori 600g
  • Tempura prah 100g
  • Panko prezle 30g
  • Soja sos 30ml
  • Miks zelenih salata 5g
  • Suncokretovo ulje 2dl

 

Način pripreme:

Prah za tempuru razmutiti sa malo hladne vode dok se ne dobije smesa gušća nego za palačinke. Očišćene gambore umočiti u tempuru, zatim u panko prezle i pržiti u zagrejanom ulju dok ne postanu hrskavi. Poslužiti na miksu zelenih salata sa soja sosom.

Glavno jelo: Taljatele u krem sosu od dimljenog lososa

Potrebne namirnice za 4 osobe:

  • Taljatele 400g
  • Dimljeni losos 200g
  • Dimljeni sir 60g
  • Parmezan 60g
  • Neutralna pavlaka 0,5l
  • Suva mirođija 10g
  • Sveža mirođija 1 veza

 

Način pripreme:

Taljatele kuvati u ključaloj vodi 5-6 minuta. U odgovarajuću posudu na maslinovom ulju sotirati isečen dimljeni losos. Kada dobije lepu boju, sipati neutralnu pavlaku, i kada prokuva, dodati dimljeni sir i parmezan. Sve začiniti svežom i sušenom mirođijom i servirati sa taljatelama.

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati na teritoriji Beograda - GRADSKA TELEVIZIJA na poziciji 11 set top box alotment Avala i putem kablovskih operatera: MTS Iris (na poziciji 125), Orion Telekom (na poziciji 11), BeotelNet (na poziciji 11), Supernova (na poziciji 25), Yettel Hipernet TV platforma (na poziciji 14), Sat Cable – Sat Trak (na poziciji 47), KBC NET (na poziciji 11), NEXT (na poziciji 24) i Jotel (na poziciji 27).

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MUX D digitalnog emitovanja (na poziciji 2), m:tel (na poziciji 22), Supernova (na poziciji 19), Telemach (na poziciji 69), Logosoft (na poziciji 630), home.tv HT ERONET (na poziciji 30), MAX TV (na poziciji 20), WIRAC (na poziciji 22), TERC KTV (na poziciji 130), MEDIASKY (na poziciji 25), AMBNET (pozicija 12), Stokic KDS (na poziciji 24), Miss KDS (na poziciji 202), TXTV (na poziciji 168), KDS Ortak (na poziciji 35), DINNET (na poziciji 30), KTV E-G-E (na poziciji 12) i Global IPTV (na poziciji 9 u Federaciji BiH i na poziciji 4 u Republici Srpskoj), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 112).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()