Haris počastio goste morskim specijalitetima: Ovako spremljenom brancinu niko ne bi odoleo

Uživali su u svakom zalogaju

27.11.2023. 18:25
  • Podeli:

Haris Džinović je u okviru svoje muzičko-kulinarske emisije "Muštuluk" i ovog puta ugostio veselu ekipu s kojom je uživao u pesmi, ali i specijalitetima koje je posebno pripremio za ovu priliku.

Vesni Dedić, Ivanu Kurtiću i Katarini Bogićević poslužio je predjelo, krem čorbu od gambora, kao i glavno jelo, filet brancina sa rižom.

Predjelo: Krem čorba od gambora

Potrebne namirnice za 4 osobe:

  • Crveni (roso) gambori 400g
  • Neutralna pavlaka 0,5l
  • Beli luk 50g
  • Majčina dušica 10g
  • Paradajz salsa 150g
  • Pirinač 20g
  • Maslinovo ulje 20ml
  • Belo vino (roze) 20ml
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu

Način pripreme:

U odgovarajućoj posudi propržiti beli luk sa iseckanom majčinom dušicom. Dodati isečene gambore, sve zaliti sa vinom i voditi računa da vino ispari. Nakon toga sipati pavlaku, riblji fond i salsu. Ostaviti da sve prokuva i dodati biber i so.

Kada je čorba dobila željenu gustinu, dodati pirinač i prilikom serviranja, preliti sa malo maslinovog ulja.

Glavno jelo: Filet brancina sa rižom

Potrebne namirnice za 4 osobe:

  • Brancin 1,2kg
  • Pirinač dugo zrno 200g
  • Maslac 50g
  • Parmezan 30g
  • Začinsko sušeno povrće 30g
  • Crni luk 50g
  • Ruzmarin 20g
  • Peršun 20g
  • Maslinovo ulje 30ml

Način pripreme:

Brancin očistiti, filetirati i podeliti na 4 jednaka dela, pa posoliti i zaseći kožu da se ne bi zalepila. Ribu grilovati i kada bude gotova preliti je maslinovim uljem. U odgovarajućoj posudi propržiti sitno iseckan crni luk da dobije zlatkastu boju. Dodati ruzmarin, začinsko sušeno povrće i peršun, i na kraju pirinač. Sve propržiti i dodati vodu. Kuvati dok pirinač ne omekša. Nakon toga dodati maslac i parmezan. Gotov pirinač servirati sa filetom brancina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()