Uživali su u svakom zalogaju
Haris Džinović je u okviru svoje muzičko-kulinarske emisije "Muštuluk" i ovog puta ugostio veselu ekipu s kojom je uživao u pesmi, ali i specijalitetima koje je posebno pripremio za ovu priliku.
Vesni Dedić, Ivanu Kurtiću i Katarini Bogićević poslužio je predjelo, krem čorbu od gambora, kao i glavno jelo, filet brancina sa rižom.
Potrebne namirnice za 4 osobe:
Način pripreme:
U odgovarajućoj posudi propržiti beli luk sa iseckanom majčinom dušicom. Dodati isečene gambore, sve zaliti sa vinom i voditi računa da vino ispari. Nakon toga sipati pavlaku, riblji fond i salsu. Ostaviti da sve prokuva i dodati biber i so.
Kada je čorba dobila željenu gustinu, dodati pirinač i prilikom serviranja, preliti sa malo maslinovog ulja.
Potrebne namirnice za 4 osobe:
Način pripreme:
Brancin očistiti, filetirati i podeliti na 4 jednaka dela, pa posoliti i zaseći kožu da se ne bi zalepila. Ribu grilovati i kada bude gotova preliti je maslinovim uljem. U odgovarajućoj posudi propržiti sitno iseckan crni luk da dobije zlatkastu boju. Dodati ruzmarin, začinsko sušeno povrće i peršun, i na kraju pirinač. Sve propržiti i dodati vodu. Kuvati dok pirinač ne omekša. Nakon toga dodati maslac i parmezan. Gotov pirinač servirati sa filetom brancina.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.