Haris ribljim specijalitetom počastio Neleta: Na meniju i predjelo za "bogove"

Predjelo "Burata" se služi u najluksuznijim restoranima širom sveta

23.09.2023. 16:11
  • Podeli:

Naš poznati pevač i domaćin emisije "Muštuluk", koja se svake srede emituje na programu UNA televizije u dobro poznatom terminu od 22 časa, Haris Džinović, ugostio je još jednu veselu ekipu, i to Jelenu Tomašević, Mariju Kilibarda i Dr Neleta Karajlića.

Osim u dobroj pesmi i kvalitetnom druženju, Harisovi gosti su uživali i u njegovim specijalitetima, koje je lično pripremio za njih.

Predjelo "Burata", bila je odlična uvertira za ono što sledi, a Jelena, Marija i Nele, uživali su u svakom zalogaju.

Potrebne namirnice za četiri osobe:

  • Burata 2 komada po 150 grama
  • Rukola 5 grama
  • Matovilac 5 grama
  • Radič 2 grama
  • Bosiljak 2 grama
  • Paradajz 50 grama
  • Čeri paradajz 30 grama
  • Maslinovo ulje 10 mililitara
  • so
  • biber

 

Način pripreme:

Buratu podeliti na dva dela. Na tanjir poređati rukolu i matovilac i staviti polovinu burate na salate. Pored sira poređati kriške paradajza bez ljuske i čeri paradajz. Ukrasiti seckanim radičem i bosiljkom, i začiniti buratu sa biberom i soli. Preko burate sipati maslinovo ulje.

Kao glavno jelo, Džinović je servirao filet ribe kernje iz rerne sa krompirom.

Potrebne namirnice za četiri osobe:

  • Filet kernje 1kg
  • Krompir 1kg
  • Beli luk 20g
  • Belo vino 1dl
  • Maslac 10g
  • Suncokretovo ulje 30ml
  • Začinsko sušeno po
  • Peršun 2g
  • Ruzmarin 5g
  • Maslinovo ulje 30ml
  • So

 

Način pripreme:

Krompir iseći na kolutove i izblanširati ga nekoliko minuta u vodi koja je začinjena maslacem i začinskim sušenim povrćem. Tako dobijeni krompir prebaciti u pleh, dodati 2 grančice ruzmarina, 4 čena zgnječenog belog luka i sve preliti maslinovim uljem. 

Filet kernje posoliti sa obe strane, a kožu ribe zaseći nožem na nekoliko mesta. Ribu kratko ispeći na tiganju, sa malo ulja sa obe strane i staviti je na začinjeni krompir. 

Sve peći na 220 stepeni, oko 25 minuta. Nakon prvih 15 minuta pečenja, izvaditi ribu i sipati belo vino. 

Servirati komade ribe sa krompirom i ukrasiti seckanim peršunom.

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati na teritoriji Beograda - GRADSKA TELEVIZIJA na poziciji 11 set top box alotment Avala i putem kablovskih operatera: MTS Iris (na poziciji 125), Orion Telekom (na poziciji 11), BeotelNet (na poziciji 11), Supernova (na poziciji 25), Yettel Hipernet TV platforma (na poziciji 14), Sat Cable – Sat Trak (na poziciji 47), KBC NET (na poziciji 11), NEXT (na poziciji 24) i Jotel (na poziciji 27).

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MUX D digitalnog emitovanja (na poziciji 2), m:tel (na poziciji 22), Supernova (na poziciji 19), Telemach (na poziciji 69), Logosoft (na poziciji 630), home.tv HT ERONET (na poziciji 30), MAX TV (na poziciji 20), WIRAC (na poziciji 22), TERC KTV (na poziciji 130), MEDIASKY (na poziciji 25), AMBNET (pozicija 12), Stokic KDS (na poziciji 24), Miss KDS (na poziciji 202), TXTV (na poziciji 168), KDS Ortak (na poziciji 35), DINNET (na poziciji 30), KTV E-G-E (na poziciji 12) i Global IPTV (na poziciji 9 u Federaciji BiH i na poziciji 4 u Republici Srpskoj), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 112).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()