Kombinacija koja nema greške: Hrskavi brusketi gotovi za 10 minuta

Idealan način da iskoristite preostali hleb

07.04.2024. 07:32
  • Podeli:
bruskete pixabay-66111accda2b4.webp Foto: Pixabay

Ako tragate za receptom koji će vam pomoći da za kratko vreme imate odličan obrok na trpezi, onda probajte sa brusketima. Ne samo da su poznati po svežini koju donose zbog kombinacije sira i paradajza, već su i idealan način da iskoristite preostali hleb.

Sastojci za bruskete:

  • stari hleb isečen na kriške
  • 3-4 paradajza
  • 1 mladi luk
  • feta-sir
  • so
  • maslinovo ulje 
  • origano
  • malo bibera
  • malo sirćeta


Priprema brusketa:

Operite paradajz, pa ga isecite na kockice i ubacite u činiju. Očistite i operite mladi luk i isecite ga na kolutiće, pa njega ubacite u činiju sa paradajzom. Dodajte mešavini sir i promešajte.

Posolite, dodajte malo bibera, a zatim prelijte sa uljem i malo sirćeta.

Sve to lepo promešajte.

Stari hleb isecite na kriške i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Tankim mlazom pređite uljem preko parčića hleba, pa pospite origano preko. Ubacite samo hleb da se peče na 180 stepeni 10-ak minuta.

Izvadite ga i preko svakog dodajte po kašiku mešavine, prenosi Ona.rs.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()