Za iznenadne goste, neka ovo bude vš "kec iz rukava"
Foto: PixabayKada vam se najave gosti, bilo bi lepo da ih poslužite nečim spremljenim na brzinu, baš kao što su brusketi čiji je recept nikad lakši i brži.
Oduševite prijatelje i iznenadne goste svojim kulinarskim umećem.
Pre svega zagrejte rernu i isecite baget na kriške. Poređajte kriške u pleh i premažite svaku krišku sa kašičicom maslinovog ulja i pecite od 10 do 12 minuta sve dok hleb ne postane zlatno-smeđi i dok ne postane hrskav.
Dok se hleb peče, spremite nadev. U činiju pomešajte iseckani suvi paradajz, iseckani suvi bosiljak, rendani parmezan, sitno seckani beli luk i balzamiko sirće. Posolite i dobro promešajte i dodajte mleveni crni biber pa ponovo dobro promešajte, piše Ona.rs.
Kada se hleb bude ispekao, izvadite ga iz rerne i obilno sipajte po kašiku nadeva na svaku krišku. Kada završite ovaj proces, brusketi su spremni za posluženje, može i uz dobru čašu vina.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







