Jednostavna za pravljenje, ne razvlači se preko stola
Danas vam donosimo predlog za neobično i veoma ukusno jelo iz Bakine kuhinje, idealno za doručak ili večeru.
U pitanju je lisnata pita sa domaćim korama, jednostavna za pravljenje, ne razvlači se preko stola.
Propržiti na ulju iseckan luk i papriku, dodati suvi začina i mleveni biber po želji.
Prohladiti. Zamesiti testo od navedenih mera, staviti u kesu i ostaviti da odstoji 30 minuta u kesi. Iseći ga na dva dela.
Pobrašnjiviti sto, pa prvi razviti oklagijom što tanje. Premazati ga sa polovinom maslaca pa istresti ohlađen luk i rasporediti.
Odozgo poklopiti sa drugom razvijenom korom, pa i nju premazati maslacom.
Uviti u rolnicu, pa u puža.
Staviti da odstoji 30 minuta.
Okrenuti naopako, pa na papiru za pečenje razviti oklagijom veličine većeg pleha - 30 cm prečnika.
Premazati celim umućenim jajetom. Peći na 220 stepeni, pred kraj smanjiti na 200 stepeni da porumeni oko 30 do 40 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.