Idealan recept za ručak: Spremite bakin bećarac

Pregršt povrća i laka priprema - gde može bolje!

01.06.2024. 12:06
  • Podeli:
bećarac bakina kuhinja-665af21e63f62.webp Foto: Bakina kuhinja

Bećarac, sataraš, bećar paprikaš, kako god da zovete ovo jelo, znate i sami da je fenomenalno. Može se jesti samostalno ili uz meso, svakako se uz njega ne može pogrešiti. 

Jednostavno se prirpema, a baš je ovo period kada sve domaćice svojim ukućanima pripremaju upravo ovaj ručak. 

Pregršt povrća i laka priprema - gde može bolje!

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 4 veće paprike
  • 1 manja tikvica
  • 2 mlada krompira
  • 2 veća paradajza
  • suvi začin
  • ulje

 


Priprema:

Luk iseckati na kockice, sipati ulje, pa poklopljeno pržiti da omekša. Dodati papriku i tikvice isečene na kockice. 

Na kraju dodati krompir takođe isečen na kockice.

Dodati suvi začin, izmešati i ponovo poklopiti. Posle 15 min dodati paradajz koji ste prethodno oljuštili i isekli na kockice. 

Pržiti još 5-6 minuta, dodati peršun i skloniti sa šporeta. Služiti uz meso ili kao samostalno jelo za one koji ne vole da mešaju bećarac sa mesom. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()