Satojke možete dodavati po vašem nahođenju, u zavisnosti šta volite ili koje sastojke imate trenutno
Ako za doručak često jedete musli, mi vam predlažemo da napravite granolu.
Ovaj kranči musli čiji su glavni sastojak ovsene pahuljice mnogi vole, a kako je kupovni prepun dodatih šećera, bolje napravite sami.
Lako je i brzo, a sastojke možete da kombinujete po želji.
U nastavku vam dajemo osnovni recept za granolu koji možete da prilagođavate vašem ukusu.
Možete da je služite sa mlekom ili jogurtom, a granolu možete da jedete i kao grickalicu.
U jednoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, kokosovo brašno, seckane orašaste plodove i semenke.
U drugoj posudi pomešajte maslinovo ulje, med, vanilu, so i cimet, pa promešajte.
U posudu sa ovsenim dodajte smesu sa uljem i medom, pa dobro sjedinite.
Sipajte dobijenu smesu na pleh obložen pek papirom.
Lepo rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko pola sata.
Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi, zatim rukama usitnite, pa dodajte seckano suvo voće po izboru. Lepo promešajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.