Satojke možete dodavati po vašem nahođenju, u zavisnosti šta volite ili koje sastojke imate trenutno
Foto: pixabayAko za doručak često jedete musli, mi vam predlažemo da napravite granolu.
Ovaj kranči musli čiji su glavni sastojak ovsene pahuljice mnogi vole, a kako je kupovni prepun dodatih šećera, bolje napravite sami.
Lako je i brzo, a sastojke možete da kombinujete po želji.

U nastavku vam dajemo osnovni recept za granolu koji možete da prilagođavate vašem ukusu.
Možete da je služite sa mlekom ili jogurtom, a granolu možete da jedete i kao grickalicu.

U jednoj posudi pomešajte ovsene pahuljice, kokosovo brašno, seckane orašaste plodove i semenke.
U drugoj posudi pomešajte maslinovo ulje, med, vanilu, so i cimet, pa promešajte.
U posudu sa ovsenim dodajte smesu sa uljem i medom, pa dobro sjedinite.
Sipajte dobijenu smesu na pleh obložen pek papirom.

Lepo rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko pola sata.
Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi, zatim rukama usitnite, pa dodajte seckano suvo voće po izboru. Lepo promešajte.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







