Kada je reč o slatkom posluženju na slavskoj trpezi, sitni kolači koji se ne peku su neprevaziđen dezert
Sitni kolači za slavu su jedan od omiljenih delova trpeze, a za one koji pripremaju gozbu je posebno dragoceno to što se pripremaju vrlo brzo i jednostavno, često uz svega nekoliko sastojaka.
Među najpopularnijim opcijama su čokoladne bombice, a ova varijanta s rumom je laka za pripremu, ukusna i savršen način da se vaši gosti zaslade posle obilnog ručka.
Uz to, kombinacija ruma i čokolade je spoj iz snova, a ako im dodate orahe, mleveni keks i suvo grožđe - uživanje je zagarantovano.
Mikserom umutite margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa šećerom u prahu.
Dodajte potom keks, orahe i rum, ali ostavite sa strane jednu kašiku mlevenog keksa da imate kasnije za posipanje.
Dobro promešajte, pa mesite smesu sve dok ne bude kompaktna.
Oblikujte lopticu, a u sredinu svake ubacite 1-3 zrna suvog grožđa.
Otopite čokoladu, pa time prelijte kuglice.
Ređajte ih u korpice i dok je još čokolada topla pospite mlevenim keksom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.