Jedan sastojak ih čini posebno mekanim i vazdušastim
Rol viršle su mnogima omiljeni doručak, a deca ih posebno vole.
Neizostavan deo su i raznih slavlja, kada se služe kao koktel pecivo.
Međutim, ma koliko voleli one koje dolaze iz pekara, domaće su, ipak, neprevaziđene.
I još ako su u domaćem testu - ništa lepše.
Kada jednom budete izvežbali pripremu, biće vam izuzetno lake za pripremu.
Isprobajte ovaj recept i uživajte u fantastičnom ukusu.
Uz njih je odličan i jogurt, a služite ih uz senf, kečap, majonez, ili prilog koji volite.
Pomešajte vodu i mleko u činiji, a zatim dodajte dva cela jajeta, kvasac i so i sve dobro umutite. Nakon toga, dodajte jogurt i sve sjedinite. Ubacite u činiju brašno i zamesite testo tako da bude glatko. Neka odstoji oko sat vremena. Nakon toga ga ponovo premesite i podelite na 10 jednakih delova. Svaki deo razvucite malo oklagijom na dužinu viršle koju ćete staviti u sredinu. Testo urolajte i po zatvorite lepo ivice po sredini. Možete malo i da ga skvasite i uvaljate u susam sa svih strana. Ređajte u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom, a zatim prekrijte krpom i ostavite da "odmore" oko 20 minuta. Pecite ih u zagrejanoj rerni, oko 25 minuta, na 180 stepeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.