Idealno predjelo: Sušeni paradajz u maslinovom ulju

Jednostavan recept koji uspeva svima, a sprema se veoma brzo i lako.

22.03.2023. 17:38
  • Podeli:
Sušeni paradajz (1)-63ff2bb3a3ad7.webp Foto: Pixabay

Sa hrskavim brusketima, domaćim hlebom, uz različite vrste sireve i vina, na pici ili sendviču uživaćete u sušenom paradajzu i teglici punoj ukusa.

Sastojci:
  • 2 kg paradajza
  • beli luk
  • bosiljak
  • ruzmarin (sveži ili sušeni)
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • lovorov list
  • sveža majčina dušica po želji

 

Priprema

Izaberite paradajz približno iste veličine kako bi se ravnomerno osušio. Rernu ugrejte na 100 stepeni. Paradajz operite i osušite, obrišite krpom ili papirnim ubrusima. Na dno posude za pečenje stavite papir za pečenje. Paradajz isecite na četvrtine i složite na pleh.

Neoljušten beli luk složite između kriški paradajza. Posolite, pobiberite i poprskajte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Stavite u rernu na sušenje oko 3-4 sata. Zatim ugasite rernu i ostavite paradajz da se ohladi.

U sterilisane tegle složite ruzmarin, ohlađen paradajz i oljušteni pečeni beli luk. Dodajte po jedan lovorov list, listove svežeg bosiljka, svežu majčinu dušicu i na kraju prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem do vrha paradajza. 

Zatvorite i čuvajte u frižideru.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()