Hrskava i topi se u ustima
Ukoliko ste se probudili gladni, preporučujemo vam da napravite hrskavu lisnatu pitu od razvučenih kora. Pitu možete puniti sirom i spanaćem, to je preporuka iz bakine kuhinje.
Ako ne znate da razvučete kore, to ćete vrlo lako saznati uz uputstvo bake Jelene Petrović, koja je ovaj recepti pripremila za sve nas.
U činiju sipati brašno, vodu, so i zamesiti glatko testo. Podeliti na dva dela i formirati loptice, a onda ih pokrijte folijom da odstoje 20 minuta.
Pobrašnjaviti sto, pa oklagijom razviti kore da budu što tanje. U tiganj staviti 120 gr margarina i 3 kašike ulja, pa istopiti.
Premazati razvučenu koru, saviti levu i desnu stranu i sastaviti u sredini. Opet premazati savijene strane, pa preklopiti donji i gornji deo, pa premazati i saviti, a onda preklopiti.
Oklagijom razviti u pravougaonik, pa ga iseći na manje kvadrate. U svaki kvadrat staviti po kašiku spanaća i sira. Uviti polako u rolnicu i ređati u pleh. Stranicu gde se testo sastavlja staviti odozgo.
Kad se rolnice raspuknu izgledaće fantastično. Drugu lopticu uraditi kao prvu, pa preseći na pola i staviti prvi deo na dno podmazanog pleha.
Odozgo staviti sir koji nema spanać. Odozgo staviti drugu polovinu i premazati žumancetom u koje ste staviti malo mleka (1 kašiku).
Iseći na kocke, pa staviti oba pleha u rernu koja je ugrejana na 220 stepeni. Peći 30 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.