Ideja za brzinsku večeru: Pikantni patlidžan čamci

Slast na prvi zalogaj

31.08.2024. 19:33
  • Podeli:
čamci od patlidžana shutterstock-649ecc34626f9.webp Foto: Shutterstock

Plavi patlidžan čamci, osim što oduševljavaju svojim izgledom, nude i neodoljiv spoj sočnog mesa, začina i kremastog kačkavalja. Otkrijte kako da jednostavno i ukusno pripremite ovu jedinstvenu poslasticu koja će sigurno privući pažnju vaših čula ukusa.

Sastojci:

  • 3 manja plava patlidžana
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 6 listova kačkavalja
  • Malo ulja
  • So, začini po ukusu
  • Sok od paradajza

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Operite plave patlidžane i presecite ih na pola po dužini. Spustite ih u ključalu vodu na 5 minuta, a zatim ih izvadite i isperite hladnom vodom.

Izdubite sredinu patlidžana i sitno je iseckajte.

Propržite mleveno meso na malo ulja. Kada promeni boju, posolite, dodajte malo vode i prodinstajte 5 minuta.

Dodajte iseckanu sredinu plavog patlidžana, začinite po ukusu i kratko prodinstajte. Sklonite sa ringle i ostavite da se malo prohladi.

U umućeno jaje dodajte prohlađeni fil.

Poređajte čamce u pleh obložen papirom za pečenje. Preko njih rasporedite fil, a zatim stavite po kašiku soka od paradajza i list kačkavalja.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 do 40 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()