Slast na prvi zalogaj
Plavi patlidžan čamci, osim što oduševljavaju svojim izgledom, nude i neodoljiv spoj sočnog mesa, začina i kremastog kačkavalja. Otkrijte kako da jednostavno i ukusno pripremite ovu jedinstvenu poslasticu koja će sigurno privući pažnju vaših čula ukusa.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Operite plave patlidžane i presecite ih na pola po dužini. Spustite ih u ključalu vodu na 5 minuta, a zatim ih izvadite i isperite hladnom vodom.
Izdubite sredinu patlidžana i sitno je iseckajte.
Propržite mleveno meso na malo ulja. Kada promeni boju, posolite, dodajte malo vode i prodinstajte 5 minuta.
Dodajte iseckanu sredinu plavog patlidžana, začinite po ukusu i kratko prodinstajte. Sklonite sa ringle i ostavite da se malo prohladi.
U umućeno jaje dodajte prohlađeni fil.
Poređajte čamce u pleh obložen papirom za pečenje. Preko njih rasporedite fil, a zatim stavite po kašiku soka od paradajza i list kačkavalja.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 do 40 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.