Ideja za savršen prolećni ručak: Zapečeni mladi krompiri sa mocarelom

Ne zahteva mnogo truda, a ukus je sjajan

12.05.2024. 09:21
  • Podeli:
zapečen ručak krompiri mocarela shutterstock_1959337198-66406dda6efe5.webp Foto: Shutterstock

U radnje su stigli mladi krompirići. I mnogima je dovoljno da ih isprže i jedu uz sir i salatu.

A kada poželite da napravite nešto drugačije imamo pravi predlog za vas - zapečeni mladi krompiri sa mocarelom.

Prave se jednostavno, a oduševiće vaše ukućane.

Sastojci:
1 kg krompira
200 g mocarele ili drugog sira
250 ml pavlake za kuvanje
125 ml mleka
malo ulja
so, biber i vegeta po ukusu

Priprema:

Oljuštite krompire, pa ih isecite na tanke kolutove. Dodajte začine po ukusu i dobro umešajte.

Nauljite tepsiju, pa ubacite začinjene krompiriće. Sipajte pavlaku za kuvanje i mleko da krompir lepo ogrezne u njima.

Pecite krompire oko 35-40 minuta u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite, narendajte mocarelu, pa vratite u rernu na još desetak minuta da se lepo zapeče i dobije boju.

Služite dok je toplo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()