Ideja za subotnji ručak: Punjeni paradajz iz rerne

Idealan obrok za celu porodicu

15.07.2023. 08:16
  • Podeli:
punjeni paradajz shutterstock-64b239c1030ca.webp Foto: Shutterstock

Ukoliko se još uvek niste odlučili za savršeni subotnji ručak, evo odlične ideje.

Leto je vreme kada su nam sveže voće i povrće nadohvat ruke, te je izbor za raznovrsne obroke mnogo veći.

Zato smo za vas pripremili recept za punjeni paradajz i verujemo da će vas ovo pravo letnje jelo oduševiti.

Sastojci:

  • 4 paradajza
  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • so
  • 50 g pirinča
  • 160  kačkavalja

Priprema:

Paradajz dobro operite, pa svakom odsecite gornji deo.

Izvadite unutrašnjost paradajza kašikom, ali je ostavite sa strane.

Paradajz posolite.

Unutrašnjost paradajza koju ste izvadili dodajte u meso, a onda i ostale sastojke za fil, osim kačkavalja.

Sve dobro sjedinite.

Dobijenom smesom punite paradajz, pa preko dodajte izrendan kačkavalj.

Paradajz stavite u nauljeni posudu, pa ga pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.

 


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()