Ideja za vikend ručak: Punjene paprike sa sirom i blitvom iz bakine kuhinje

Uživaćete u fantastičnom ukusu

Autor: Web UNA Srbija
21.07.2024. 08:26
  • Podeli:
punjene paprike bakina kuhinja-669ca75aa5999.webp Foto: Bakina kuhinja

Ovo je recept koji će prijati celoj porodici, priprema se lako, a nije ni kaloričan. Baka Jelena Petrović danas za vas sprema punjene paprike sa blitvom i sirom, dovoljno je za četiri osobe i ovaj recept spada u red letnjih recepata. 

Kada želite da predahnete od standardnih punjenih paprika sa mesom, ovo je idealan izbor.

Potrebno je:

  • sveže paprike očišćene od semenki
  • 4 lista blitve (ako nemate blitvu, može i spanać)
  • 300 g sira
  • 1 kašika griza
  • 3 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 100 g na kockice suve slanine
  • po želji kockice kačkavalja


Priprema:

U činiju izgnječiti sir, dodati griz, jaja, seckani beli luk i pola seckane slanine i kockice kačkavalja. Sve izmešati. Listove blitve popariti i iseći na manje komadiće, pa dodati u smesu sa sirom.

Paprike zaseći do pola i napuniti ih smesom. 

Odozgo razbacati ostatak seckane slaninice. Preliti uljem i peći na 220 stepeni u rerni, 30 minuta. Služiti uz pavlaku ili kiselo mleko.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()