Sjajan desert, sočan, topi se kao torta.
Mekani i mirisni kolač sa dinjom prava je stvar da se zasladite nakon ručka. Bilo da vam dolaze gosti ili samo hoćete ukućane da počastite poslasticom, ovaj kolač je sigurno dobar izbor.
Nije komplikovan za pravljenje, a uz recept baka Jelene Petrović nećete imati brige da ćete nešto preskočiti ili pogrešno umutiti.
Ostaje vam samo da se malo potrudite i da posle uživate u kolaču.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati plazmu, brašno i griz sa praškom za pecivo. Dodati mak i ulje i sve izjednačiti.
Pleh veličine 22 cm obložiti pek papirom, pa sipati pola testa i rasporediti višnje. Ubaciti drugi deo testa i poređati kriške dinje.
Peći na 200 stepeni 40 minuta.
Seći ohlađen, posuti šećerom u prahu ako volite. Sjajan desert, sočan, topi se kao torta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.