Isprobajte ovaj jednostavan recept za pohovane lignje: Odlične za početak dana, sjajne za toplo predjelo

Možete ih poslužiti u svim prilikama

08.04.2025. 07:32
  • Podeli:
shutterstock_1719926749-67f38d132c52c.webp Foto: Shutterstock

Pohovane lignje odlične su kao predjelo ili za topao početak dan, ali ako imate nepozvane goste, mogu poslužiti i kao glavno jelo, a lako se spremaju.

Sastojci:

  • 1 kg neočišćenih lignji
  • 50 g glatkog pšeničnog brašna
  • 3 jajeta
  • malo soli
  • ulje za prženje

Priprema:

Lignje očistite pod mlazom hladne vode i nasecite na kolutove srednje veličine, ne bi trebalo da budu premali. Ostavite da se ocede bar 15 minuta. Nakon toga ih poslažite na salveti/ubrus i posušite te uvaljajte u brašno. Zatim umutite tri jaja pa dodati malo soli. Lignje koje ste uvaljali u brašno, deo po deo uvaljajte u jaja, ocedite i pržite u dubokoj masnoći minut sa jedne i isto toliko sa druge strane.

Pohovane lignje nakratko odložite na papir ili ubrus kako bi upile površinsku masnoću i poslužite.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()