Priprema je jako jednostavna
Fritata je jelo poreklom iz Italije, ali je brzo pronašlo svoj put i po ostatku sveta. Ovde se kombinuje povrće sa jajima, podseća na klasičan omlet, ali se obavezno zapeče u rerni.
Pored jaja i povrća, jelu po želji možete dodati sir, šunku, pršuti ili bilo koju drugu vrstu mesa.
Fritata je veoma jednostavna za pripremu, a osim načina pečenja, nema jedinstvenog recepta, već možete koristiti sastojke koje trenutno imate u frižideru.
Ovaj recept za fritatu sa tikvicama odlično je letnje jelo, koje je zdravo, a držaće vas sitima do ručka.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa na njemu propržite sitno naseckan luk dok ne omekša. Tikvice dobro operite, skinite im vrhove, pa ih isecite na tanke kolutove. Kada se luk zastakli, dodajte tikvice i sve lagano dinstajte 5-10 minuta.
Jaja razmutite, dodajte začine i parmezan, pa sve prelijte ravnomerno preko tikvica. Nemojte mešati, već poklopite tiganj i pecite oko 10 minuta u rerni koju ste zagrejali na 180 stepeni, ili dok smesa ne počne da se odvaja od ivica.
Peršun sitno naseckajte, pa pre služenja pospite po fritati i služite, piše Stvar ukusa.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.