Kad jednom probate, pravićete stalno
Nekada se ručak nije mogao zamisliti bez tanjira tople supice, ali danas se sve ređe šerpa supe od povrća nalazi na stolu. Zato danas donosimo recept za savršenu supu koju kada jednom probate, pravićete je stalno.
Snejana Andreeva je rođena u Bugarskoj, odrastala je na Kritu, a sad živi u Kanadi i udata je za Italijana. Ima milione fanova s kojima ona svakodnevno deli zanimljive recepte koje imaju snažni uticaj mešavine svih kuhinja s kojima se susretala tokom svog života.
Jedan od njenih viralnih recepata koji ima čak 15 miliona pregleda jeste domaća čorba od povrća s pastinom (vrsta bilo koje sitne testenine koja se stavlja u supu), za koju joj je dala recept svekrva.
Pastina je vrsta testenine koja se koristi u raznim supama, čorbama i jelima na kašiku. To su sitni komadići testenine, kod nas poznatiji kao „zvezdice“ za supu. Pastina supu ili kako je zovu – italijanski penicilin, pripremite tako da u bistru supu jednostavnu dodate suvu testeninu, ispasirate i povrće i sve ukuvate sa zvezdicama. Tako dobijete čorbu od povrća sa testeninom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.