Iznenadite goste na slavi: Punjena kuvana jaja kao savršeno predjelo

Predjelo je važan deo svake slavske trpeze, šarenoliki zalogajčići su tu da nas pripreme za sve kulinarske čarolije

01.11.2024. 08:51
  • Podeli:
punjena jaja pixabay-672488466c177.webp Foto: Pixabay

Jedno od predjela kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja.

Što više iskoristite maštu u ukrašavanju, biće samo bogatije. Zato je recept čista igra.

Sastojci: 

  • jaja
  • majonez
  • pavlaka
  • so


za dekoraciju:

  • šunka
  • rotkvice
  • mladi luk
  • cvekla
  • peršun
  • paprika
  • ajvar


Priprema: 

Jaja tvrđe skuvajte, pa ih prohladite.

Oljuštite ih, pa nežno nožem presecite napola, da ne povredite formu.

Lagano izvadite žumanca, pa ih smestite u jednu činiju.

Izgnječite ih viljuškom, pa dodajte im malo majoneza i pavlake. Lagano osolite. Da biste ujednačili smesu, možete da koristite mikser.

Dobijenom smesom punite belanca i ukrašavajte ih - seckanom šunkom, rotkvicama, peršunom, prazilukom, narom... poigravajte se svim oblicima i bojama.

U deo prvobitne smese možete dodati i malo svekle ako želite crvenkasti boju, a i kašika ajvara je odlična za narandžastu.

Ređajte ih na tanjir same ili sa drugim delovima predjela, prenosi Ona.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()