Predjelo je važan deo svake slavske trpeze, šarenoliki zalogajčići su tu da nas pripreme za sve kulinarske čarolije
Foto: PixabayJedno od predjela kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja.
Što više iskoristite maštu u ukrašavanju, biće samo bogatije. Zato je recept čista igra.
Sastojci:
za dekoraciju:
Priprema:
Jaja tvrđe skuvajte, pa ih prohladite.
Oljuštite ih, pa nežno nožem presecite napola, da ne povredite formu.
Lagano izvadite žumanca, pa ih smestite u jednu činiju.
Izgnječite ih viljuškom, pa dodajte im malo majoneza i pavlake. Lagano osolite. Da biste ujednačili smesu, možete da koristite mikser.
Dobijenom smesom punite belanca i ukrašavajte ih - seckanom šunkom, rotkvicama, peršunom, prazilukom, narom... poigravajte se svim oblicima i bojama.
U deo prvobitne smese možete dodati i malo svekle ako želite crvenkasti boju, a i kašika ajvara je odlična za narandžastu.
Ređajte ih na tanjir same ili sa drugim delovima predjela, prenosi Ona.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







