Iznenadite ukućane ovim receptom: Napravite prženice, ali slatke

Umesto klasičnih napravite slatke prženice sa cimetom i medom.

07.07.2023. 08:43
  • Podeli:
doručak, prženice pixabay-64a7b411e3847.webp Foto: Pixabay

Prženice su mnogima omiljeni doručak, a pored toga što su ukusne izuzetno su praktične, jer su sjajno rešenje da ne bacate stari hleb. 

Donosimo vam recept za slatku varijantu, koja će uz ledeni čaj biti idealan doručak. Posebno će im se obradovati oni najmlađi.

Sastojci

  • pola šolje brašna
  • 1 šolja mleka
  • 3 jajeta
  • prstohvat soli
  • prstohvat cimeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 1 kašika šećera
  • 12 kriški hleba ili tosta
  • bobičasto voće po izboru
  • med

 

 

Priprema

Sipajte brašno u veliku činiju. Polako dodajte mleko, vanilu, cimet, so, šećer i cela jaja, pa mutite žicom ili mikserom dok ne dobijete glatku smesu. 

Hleb isecite na tanke kriške, pa potapajte u umućenu smesu od brašna i jaja. Potom ih lagano prebacite u tiganj zagrejan na umerenoj vatri i pržite dok sa obe strane ne postanu zlataste boje. 

Servirajte prženice dok su vruće uz med i po želji uz bobičasto voće koje ste izvadili iz zamrzivača.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()