Jelo koje će vam okrepiti i dušu i telo: Paprikaš sa noklicama od mesa

Ukus koji se ne zaboravlja

29.05.2024. 12:01
  • Podeli:
krompir paprikaš, bakina kuhinja-6656f580d0401.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo tradicionalno jelo - recept za krompir paprikaš sa noklicama od mesa.

Potrebno je:

  • 2 šargarepe
  • ulje
  • 1 par dimljenih kobasica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šaka testenine
  • aleva paprika
  • suvi začin
  • 3 krompira

 

Još je potrebno:

  • 250 gr mlevenog mesa
  • manja glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • mlevena paprika
  • so 
  • biber
  • 1 jaje

Priprema:

U mleveno meso dodati seckan luk, jedan i drugi, mlevenu papriku, biber, jaje, so i sve izjednačiti.

U šerpu iseckati luk i šargarepe dodati secene kobasice i dinstati da kobasice puste masnoću. Dodati još mlevenu papriku, začin suvi i krompir, pa naliti vodu da ogrezne i neka kuva deset minuta.

Kašičicom vaditi pripremljeno meso i spuštati u paprikaš  kao noklice. Dodati i šaku testenine, ako treba još vode i kuvati još 20 minuta.

Po želji posoliti i na kraju dodati seckan peršun.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()