Idealno za posnu trpezu
Riba je uvek prisutna na posnoj trpezi, pogotovo kada je u toku post. A ako želite da probate nešto drugačije, ove godine možete pripremiti pijanog soma. Da, dobro ste pročitali, ne mislimo na pijanog šarana, koji je takođe sjajan posni recept za ribu.
Ova riba je neverovatno ukusna, a velika prednost joj je što se nećete mnogo mučiti da je spremite, jer je recept izuzetno lagan.
Najpre dobro ocedite filete soma, a nakon toga ih poređajte u vatrostalnu činiju.
Uzmite jednu šolju i u njoj pomešajte vegetu, iseckani peršun, ulje i vino.
Smesom koju ste dobili prelijte filete soma.
Ostaje vam samo da vatrostalnu činiju stavite u rernu i pečete nekih dvadesetak minuta do pola sata dok lepo ne porumeni na 200 stepeni Celzijusa.
Predlog je da ga servirate uz dalmatinsko varivo ili neko drugo povrće po izboru.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.