Kačamak sa čvarcima i suvom slaninom: Othranio je mnoge generacije

Energetska bomba za početak dana

30.10.2024. 10:14
  • Podeli:
Kačamak  sa čvarcima i suvom slaninom, bakina kuhinja 1-6721f819bf4ca.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo kačamak sa čvarcima i suvom slaninicom.

Potrebno je:

  • 350-400 ml vode
  • so
  • 1 lonče od 300 gr brašna
  • 50 gr suve slanine
  • 3 kašike sitnijih čvaraka
  • 2 kašike kisele pavlake ili kajmaka
  • 50 gr sira
  • po želji kiselo mleko

Priprema:

Staviti u šerpu vodu, posoliti, pa kad provri polako dodavati brašno i celo vreme mešati na tihoj vatri.

Kačamak peći oko 4-5 minuta. 

U činiju staviti kajmak ili pavlaku pa rasporediti po dnu. U tiganju ispržiti seckanu slaninu. 

Kad se slanina isprži da bude reš, dodati čvarke da se ugreju i skloniti. Preko pavlake hvatati varjačom kačamak i viljuškom skidati manje komade kačamaka.

 Polako rasporediti prženu slaninu i čvarke. Preko rasporediti izmrvljen sir, može malo i kiselog mleka. Ko mu može odoleti?

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()