Kako da najlakše namažete maslac na hladan hleb: Možete ga omekšati uz jednostavan trik

Teško je namazati maslac na hleb izvađen direktno iz frižidera

24.09.2024. 07:36
  • Podeli:
maslac puter pixabay-66f26bc7878fc.webp Foto: Pixabay

Maslac je namaz koji uglavnom uvek imamo u kući jer se koristi za pripremu raznih jela, ali se može jesti i samostalno, namazan na hleb, uz malo soli ili omiljenog začinskog bilja. No, nekada zaboravimo da ga izvadimo iz frižidera na vreme, pa je onda razmazivanje dosta teže.

Omekšavanje zagrevanjem zapravo, u ovom slučaju, nije rešenje problema. Ono što i dalje želimo jeste hladan maslac koji ćemo moći da namažemo tako da se ne raspadne cela kriška hleba.

Kako lako razmazati hladan maslac?

Upravo takvo rešenje pokazala je jedna tiktokerka čiji je video dobio više od 4 miliona pregleda, a trik je vrlo jednostavan, piše Index.hr. Izvadite hladnu kocku maslaca iz frižidera, uzmite mrežastu, metalnu cediljku i lagano stružite površinu ove namirnice. Rezultat će biti tanke trakice maslaca koje će biti lako namazati na hleb.

Mnogi su u komentarima pitali kako očistiti ovako gustu cediljku nakon korišćenja, a neki su onda savetovali korišćenje vruće ili proključale vode koja će otopiti masnoću.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari (0)