Uz samo jedan dodatni sastojak pržena riba će biti još hrskavija i ukusnija
S obzirom na to da je riba veoma zdrava, ali i da u ovom periodu nije mali broj onih koji poste, upravo je to namirnica koja bi trebalo češće da se nađe na našem kućnom meniju.
Međutim, ako pričamo o prženoj ribi, često dolazimo do toga da tokom prženja upije i veliku količinu ulja, a ta masnoća i te kako može da utiče na ukus.
Ukoliko spadate među one koji vole prženu ribu, imamo trik koji će vam pomoći da ona bude još hrskavija i ukusnija, a da pritom ne upije ni kap ulja.
Za to će vam biti potreban jedan sastojak kojim ćete zameniti brašno, a reč je o gustinu. Gustin ili kukuruzni skrob pravi zaštitni omotač oko ribe, te će nakon što je spremite biti hrskava, ali neće uputu previše ulja, a samim tim neće biti ni masna, piše Novi.ba.
Gustin stavite u činiju, dodajte jednu kašičicu soli. Zatim dodajte biber, beli luk i ostale začine po izboru, a onda sve dobro sjedinite. Ulje sipajte u dublju posudu, veću količinu kako bi riba „plivala“ u istom, a onda dobro zagrejte.
Ribu očistite i pripremite kako inače radite, a onda svako parče dobro uvaljajte u smesu od gustina i spuštajte u vruće ulje.
Ukoliko je potrebno okrenite ribu nekoliko puta kako bi se ravnomerno ispržila sa svih strana. Ovaj trik možete da koristite i za prženje svih vrsta mesa.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.