Često se žalimo da nam je belo meso previše suvo
Pileće belo meso spada u najzdravije ako se kuva, a interesantno je da 80 odsto kalorija iz belog mesa dolazi iz proteina, a samo 20 odsto iz masti, što je mnogo zdravije u odnosu na bilo koje drugo meso.
Visoka količina proteina koju sadrži pomaže telu da izgradi mišiće, dok njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine.
To nije jedina prednost, jer belo meso ne sadrži ugljene hidrate i zbog toga je njegov glikemijski indeks ravan nuli, što ga čini preporučljivom vrstom mesa za sve koji se bore sa insulinskom rezistencijom.
Bilo da ste na dijeti ili vodite računa o zdravlju kuvano ili pečeno belo meso je najbolji izbor, ali takva termička obrada može da ga isuši previše.
Belo meso jeste suvo i gumeno ako se ne pripremi kako treba, a ako ga prekuvate ili izložite većoj temperaturi dodatno ćete pogoršati ukus.
Pre nego što krenete sa kuvanjem, meso odledite skroz. Takođe, jako je bitno da ga ubacite u ključalu vodu, ako želite da bude savršenog ukusa.
Ova dva saveta jesu bitna, ali najvažniji je treći, a to je dodavanje tajnog sastojka. On će vam pomoći čak i ako niste ispratili prethodna dva pravila u potpunosti.
U vodu koju ste stavili da proključa sipajte jednu kašičicu limunovog soka. Ovo obavezno uradite pre nego što dodate belo meso.
Ovaj jednostavan sastojak osiguraće da gotovo jelo bude mekano i sočno, prenosi Krstarica.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.