Kako Italijani prave toplu čokoladu: U napitak dodaju tajni sastojak za gušću strukturu

Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka zimi

03.02.2024. 13:36
  • Podeli:
topla čokolada - profimedia-65771446d6b12.webp Foto: Profimedia

Napravite toplu čokoladu kao Italijani. U recept dodaju tajni sastojak koji je čini još gušćom i neodoljivom.

Topla čokolada je jedan od omiljenih napitaka zimi. U toplu čokoladu možete dodavati pomorandžu ili druge sastojke poput đumbira. Predlažemo da danas isprobate toplu čokoladu i to onako kako je Italijani spremaju. Oni dodaju kukuruzni skrob za gušću strukturu i bolji ukus. 

Sastojci:

  • 100 g crne čokolade
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • 1,5 šolja mleka
  • 1 kašika kakao praha
  • 2 kašike šećera
  • prstohvat soli

Priprema:

Iseckajte crnu čokoladu, pa u odvojenoj činiji pomešajte sa sa 1/4 šolje mleka, kukuruznim skrobom, pa dobro promešajte.

U šerpu sipajte 1 šolju mleka, šećer kakao i so. Mešajte na srednjoj temperaturi dok se sastojci ne sjedine, pa dodajte iseckanu čokoladu i smesu mleka i kukuruznog skroba.

Mutite žicom dok se topla čokolada ne zgusne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()