Kako najbrže da skuvate kukuruz

Uskoro prolazi sezona kukuruzu šećercu, pa imate još malo vremena da uživate.

06.08.2023. 09:33
  • Podeli:
kukuruz pixabay-64cf4c872fed4.webp Foto: Pixabay

Kasnije kreće sezona starog kukuruza koji zahteva više vremena za pripremu, ali ne možemo da osporimo da je i on ukusan.

Osnovna razlika između mladog i starog kukuruza je u tome što se prvi brže kuva i ne treba mu više od 10 minuta.

Fantastičan trik za kukuruz koji se kuva na isključenom šporetu.

Sastojci:

  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 6 kukuruza 


Priprema:

U šerpu sipajte vodu i ostavite da proključa.

Zatim dodajte šećer i sok od limuna, pa mešajte dok se šećer ne istopi.

Dodajte očišćene kukuruze, pa poklopite i isključite šporet. Neka se tako kuva nekih 10 minuta, prenose Nezavisne.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()