Kako posne pite mogu biti ovako slasne: Specijalitet sa povrćem iz bakine kuhinje

Idealno jelo za početak dana ili večeru

04.07.2024. 11:12
  • Podeli:
bakina kuhinja pita-66865adfa59f4.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za posnu pitu sa povrćem.

Potrebno je:

  • tanke kore
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 paprika
  • 1 manji paradajz 
  • malo začina
  • 100 grama kuvanog oceđenog pirinča
  • 1 veza blitve (može spanać)
  • 1 manji paradajz
  • ulje
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Na ulju propržiti seckan luk i seckanu papriku, pa dodati paradajz na kockice. Ubaciti blitvu blanširanu i sečenu. Dodati suvi začin i po želji mleveni biber.

Sve Izjednačiti, ubaciti kuvan i oceđen pirinač i suvi začin. Sve izjednačiti. Koru raširiti, premazati uljem, pa preko nje drugu. Rasporediti nadev naročito pri dnu. Saviti stranice i uviti. 

Premazati uljem i zaseći malo nožem da ne pucaju kad se ispeku i seku. Peći na 200 stepeni C 40 minuta. Služiti toplo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()