Kako se pravi grčka proja: Dva sastojka će joj dati poseban ukus

Grci imaju svoju verziju proje

28.04.2023. 10:15
  • Podeli:
proja printscreen youtube @Jelajelena Petrovic-1668801691793.webp Foto: Printscreen Youtube Jelajelena Petrovic

Ako tražite dobar recept za proju, Grci je spremaju tako da bude mekana i izdašna, a spolja krckava. Tajna je u povrću koje se dodaje u testo da bi bilo sočno i meko, a začini i feta daju karakterističan grčki šmek. 

Evo kako se pravi grčka proja, a ne propustite ni recept za tradicionalnu srpsku proju.

Sastojci:

- šolja kukuruznog brašna

- šolja pšeničnog brašna

- dve kašičice praška za pecivo

- 2 jaja

- šolja jogurta

- 120 grama maslaca

- 2 kašike maslinovog ulja

- 1 mala tikvica

- 200 grama fete

- majčina dušica

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu, kao i usitnjenu fetu. 

Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. 

Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()