Nikako nemojte koristiti crni, beli ili mladi luk, već obavezno onaj crveni, odnosno ljubičasti
Pileće belo meso je mnogima omiljeno, a pored toga što je preukusno, ono je i izuzetno zdravo i nemasno, pa je čest izbor i onih koji paze na ishranu.
Takođe, prepuno je proteina i pomaže telu da izgradi mišiće, a niska kaloričnost utiče na smanjenje telesne mase. Dakle, ono je idealan izbor za obrok.
Međutim, način pripreme umnogome utiče na to koliko će belo meso biti mekano, a kuvano često ume da postane bezukusno ili suvo.
Iskusne domaćice znaju šta je potrebno da urade da bi ono bilo sočno i ružičasto, a tajna je u jednom dodatnom sastojku.
Naime, verovali ili ne, ali radi se o luku. I to ne crnom, belom ili mladom, već o crveno/ljubičastom luku.
Šta je potrebno da uradite?
Kada voda bude proključala, dodajte crveni luk koji ste prethodno isekli na polovine ili četvrtine. Nikako ne skidajte ljusku, već ga ubacite u ključalu vodu sa sve ljuskom.
Pored toga što će, i nakon kuvanja, belo meso ostati mekano i sočno, ostaće i ružičasto.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.