Kaneloni sa spanaćem - staro italijansko jelo kojem niko ne može odoleti

Ukoliko tražite novo jelo da osvežite svoj jelovnik, predlažemo stari italijanski recept za kanelone sa spanaćem

02.02.2023. 11:24
  • Podeli:
Kaneloni 1-63da8bed7ae5f.webp Foto: YouTubePrintscreen/ Mikina Kuhinja

Italijanska kuhinja je veoma primamljiva i poželjna na našim prostorima, stoga ugodite sebi i spremite ovo staro jelo:

Sastojci

  • 250 g instant kanelona koji se ne kuvaju

Za sos

  • čen belog luka
  • 125 g mocarele
  • 2 kašike parmezana
  • 440 g pelata

Nadev

  • 300 g spanaća
  • 1/2 šolje vode
  • 250 g rikote
  • 2 kašike parmezana
  • 1 jaje
  • 1/4 kašičice muskatnog oraščića
  • biber

 

Priprema

Spanać kuvajte samo da omekša, procedite ga i, kada se ohladi, sitno iseckajte. Pomešajte spanać sa rikotom, parmezanom, jajima, muskatnim oraščićem i crnim biberom.

Pripremljenom smesom punite kanelone, pa ih poređajte u podmazan vatrostalni sud.

Pomešajte pelat i propasiran beli luk, pa sos prelijte preko kanelona. 

Pospite mocarelom i parmezanom i pecite 35 minuta na 180 stepeni.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()