Iako recept deluje jednostavno, pravi izazov krije se u njegovoj pripremi
Francuska kuhinja je poznata kao jedna od najboljih na svetu, pa onda i ne treba da čudi što mnogi za holandez sos kažu da je najprefinjenijeg ukusa.
Ovaj baršunasti, bogati sos na bazi putera, žumanaca i limunovog soka, neizostavan je u pripremi jela kao što su poširana jaja, kuvana riba ili blanširano povrće. Iako recept deluje jednostavno, pravi izazov krije se u njegovoj pripremi jer zahteva pažnju, strpljenje i dobar osećaj za temperaturu.
Sastojci za holandez sos:
Priprema holandez sosa:
Otopite puter u mikrotalasnoj oko jednog minuta sve dok ne postane vreo. Ukoliko nemate mikrotalasnu, naravno, možete ga otopiti na pari na šporetu.
U blender ubacite žumanca, limunov sok, senf, so i biber i mutite nekoliko sekundi dok se sve sastojci ne sjedine. Dok blender muti, postepeno dodajte otopljeni puter i smanjite brzinu blendera. Nastavite da mutite sve dok smesa ne bude glatka i bez grudvica.
Tada je holandez sos gotov i spreman za posluženje.
Dodatan savet: puter mora biti vreo, ne mlak i topao, već vreo, jer onda holandez sos neće uspeti ako je puter mlak, piše Ona.rs.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.