Ukus koji priča priče
Kremasta i izdašna torta - najbolje da odmah stavite duplu meru.
Za testo:
Za krem:
Za glazuru:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Penasto umutite margarin sa šećerom, pa dodajte žumanca. Postepeno dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte prezle, otopljenu čokoladu pa sneg od belanaca. U kalup sipajte prezle pa izlijte smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prerežite na 3 jednake kore. Prvu porskajte sa malo mleka, pa premažite polovinom krema. Preko nanesite drugu koru i ponovite postupak. U kesten pire dodajte šećere, rum i orahe. Napravite želatin prema uputstvu sa kesice, pa dodajte u umućenu slatku pavlaku. Tu smesu dodajte onoj sa kestenom, da dobijete krem. Na tihoj temperaturi otopite vodu, šećer i čokoladu. Kad dobijete glatku smesu dok je još vruće, dodajte puter. Na kraju, čokoladnom glazurom prelijte tortu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.