Kiflice po bakinom receptu: Spolja hrskave - unutra mekane kao duša

Ukus je savršen

22.04.2024. 10:35
  • Podeli:
kiflice bakina kuhinja 1-66261ff8965a0.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo rascvetane kupus kiflice, spolja hrskave, unutra mekane kao pena.

Potrebno je za testo:

  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 2 jaja
  • 200 ml mleka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 550 gr brašma
  • malo soli

Za nadev:

  • 100 gr sira
  • 1 žumance
  • 1 kašika maslinovog ulja
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U mleko izdrobiti kvasac, dodati šećer pa kad zapeni sipati u vanglicu, dodati jaja, ulje, brašno i so, pa zamesiti glatko testo. 

Ostaviti da odmara 30 minuta, pa razviti u pravougaonik. U tanjir staviti sir i žumance pa izjednačiti, dodati i ulje. 

Nadevo premazati testo i urolovati. Nožem iseći kiflice i ređati u pleh.

Ostatkom belanaca premazati kiflice i posuti susamom. Peći na 220 stepeni C 30 minuta. Pokriti malo krpom i služiti. Prelepe, spolja hrskave, unutra mekane kao duša. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()