Ne morate da se lišavate savršenstva ukusa samo zato što traje post
Božićni post je već počeo, a nije mali broj onih koji misle kako tokom 40 dana neće znati kako da prežive bez mesa. To, u stvari, ne predstavlja nikakav problem - neophodno vam je samo malo mašte i moći ćete da uživate u hrani koja je posna, a hranljiva i divna.
Međutim, postoji rešenje i ako niste skloni maštanju kad je reč o receptima i pripremi hrane - dovoljno je da pogledate kakav recept za posnu sarmu stiže iz bakine kuhinje, pa će vam biti jasno o čemu pričamo. Dakle, pomoć je tu - na vama je da se samo malo potrudite, pratite uputstva i - da na kraju uživate najboljoj posnoj sarmi na svetu!
Sastojci:
Priprema:
Na ulju propržiti praziluk i šargarepu, pa dodavati jedno po jedno seckano povrće - celer, krompir, dodati pahuljice, opran pirinač, seckani beli luk.
Dodavati začine, mlevenu papriku, biber, suvi začin, ajvar.
Sve dobro izjednačiti. Listovima kupusa ukloniti deblji deo lista, staviti punu kašiku nadeva, saviti sa strane i uviti sarme malo poduže.
Ređati uspravno u šerpu. U sredinu naseckati sredinu kupusa koja je ostala, dodati još malo paprike - ako imate malo dimljene ribe, dobo će doći.
Ubaciti lovorov list, preliti vodom i krčkati sarmu dva i po sata na tihoj vatri. Po želji zapeći. Uživajte u savršenstvu ukusa.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.