Kolač za sve prilike i generacije, budi nostalgiju u nama
Koji su ukusi vašeg detinjstva? Ako biste morali da nabrojite nekoliko poslastica iz bakine kuhinje, koh bi sigurno bio jedna od njih.
Ovaj jednostavan recept sa svega nekoliko osnovnih sastojaka garantuje savršeno sočan kolač, koji se lako priprema i brzo peče. Idealna je opcija za sve ljubitelje domaćih poslastica, a može se obogatiti čokoladom, orasima ili drugim dodacima po vašoj želji.
Koh je sjajan izbor za početnike i sve one koji žele uživati u jednostavnom, ali slasnom kolaču.
Vreme pripreme:
Odvojite belanca i žumanaca. Belanca umutite u čvrst sneg, pa dodajte šećer, i mutite dok se ne sjedini.
Dodajte griz, prašak za pecivo i žumanca, pa sipajte smesu u pleh koji ste prethodno premazali uljem i posuli brašnom.
Pleh stavite u unapred zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa pecite dok se ivice kolača ne odvoje od tepsije.
Dok se koh peče, pripremite mleko. U mleko, dodajte vanilin šećer i kuvajte dok mleko ne provri.
Vrućim mlekom lagano zalijte ispečen koh i ostavite da se ohladi. Prvo sa pola litre mleka, pa kada kolač sve upije, dodajte ostatak.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.