Kokice kao iz bioskopa: Tajna je u jednom sastojku da ispadnu savršeno hrskave

Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne i mekane umesto hrskave. Zato pazite da ne preterate

10.11.2024. 12:44
  • Podeli:
popcorn-731053_1280 kokice, grickalice, pixabay-65840762128b3.webp Foto: Pixabay

Ove kokice biće najukusnije i najhrskavije koje ste ikad probali, pratite korake i savete, vrlo je jednostavno.

Umereno sa uljem

Ključno je koristiti pravu količinu ulja. Previše ulja može rezultirati kokicama koje su premasne i mekane umesto hrskave. Zato pazite da ne preterate.

Kvalitet zrna

Nikada ne zanemarujte kvalitet zrna. Stare, ustajale kokice neće imati onaj savršen hrskavi ukus. Obratite pažnju na svežinu zrna kako biste osigurali najbolji ukus.

Pravilna upotreba soli

Ne želite da vaše kokice budu preslane ili da se so neravnomerno rasporedi. Zato je važno fino samleti so kako bi se ravnomerno rasporedila na kokicama.

Nadzor tokom kuvanja

Kokice brzo mogu izgoreti ako ih ostavite bez nadzora. Koristite lonac sa staklenim poklopcem kako biste mogli pratiti kako se kokice peku.

Umerenost s dodacima

Pazite da ne preterate sa dodacima poput soli ili maslaca. Previše tih sastojaka može uništiti prirodni ukus kokica.

Ne oslanjajte se samo na tajmere

Tajmeri u mikrotalasnoj peći nisu uvek tačni. Umesto toga, pratite vreme kokanja i osluškujte kada kokice prestanu da pucketaju.

Ne ostavljajte ih da stoje predugo

Kokice su najukusnije kada su sveže. Ne ostavljajte ih predugo nakon kokanja jer mogu postati presuve ili izgubiti hrskavost.

Redovno protresajte lonac

Redovno protresanje lonca tokom kokanja osigurava da se kokice ravnomerno iskokaju i sprečava njihovo izgaranje.

Dodajte preliv

Previše vruće kokice mogu brzo upiti preliv, pa je najbolje dodati ga nakon što se kokice ohlade. To će osigurati ravnomerno raspoređivanje preliva i očuvanje hrskavosti kokica.

  • Podeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()