Kolač bez brašna po bakinom receptu: Sa malo jabuka i oraha, očas posla do preukusne poslastice

Bez trunke brašna, a toliko sočan da ćete ga praviti iznova i iznova

Autor: Web UNA TV
25.04.2025. 09:32
  • Podeli:
kolac sa jabukama bakina kuhinja-680b3a579842d.webp Foto: Bakina kuhinja

Tražite laganu, a preukusnu poslasticu? Ovaj kolač sa grizom će vas oduševiti svojom mekoćom i aromom.

Bez trunke brašna, a toliko sočan da ćete ga praviti iznova i iznova. Vrlo se lako pravi, tako da vam neće biti naporan dan u kuhinji. 

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 2 jabuke isečene na kockice
  • malo cimeta
  • 100 g oraha
  • 100 g čajnih kolutića
  • 100 ml ulja
  • 300 ml jogurta ili mleka
  • 2,5 lončića griza (lonče od 200 g)
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 g čokolade za preliv (po želji)

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati griz sa praškom za pecivom.

Samleti čajne keksiće sa orasima, pa dodati u jaja, ubaciti ulje, jogurt i jabuke sa cimetom. Sve lagano izjednačiti.

Pleh 30x18 podmazati uljem i posuti brašnom, ili stavite pek papir.

Peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 45 minuta. Po želji preliti čokoladom. Seći i služiti ohlađen. 

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()