Kolač sa suvim grožđem iz bakine kuhinje: Savršen za posle ručka

Obožavaćete ga

15.09.2023. 10:02
  • Podeli:
bakina kuhinja kolač-650409830cee4.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakine kuhinje donosimo laganu poslasticu za svaki dan. 

Ovaj kolač se jednostavno sprema, a idealan je da se zasladite posle ručka.

Potrebni je:

  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 200 ml jogurta
  • 100 m l maslinovog ulja (može i manje)
  • 100 gr brašna
  • 50 gr griza
  • korica limuna
  • 100 gr suvog grožđa potopljenog u rum
  •  
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Rernu uključite na 200 stepeni.

Umutiti jaja sa šećerom. Izmešati brašno i griz i prosejati u umućena jaja. 

Dodati ulje jogurt, suvo grožđe, koricu limuna i sve  izjednačiti. 

Pleh obloziti pek papirom, izliti testo, izravnati i peći na 180 stepeni, 40 minuta

Potpuno ohlađen seći. Fantastičan da se zasladite posle ručka.

U videu u nastavku teksta detaljnije možete pogledati pripremu ove poslastice.

  • Podeli: