Kolač za kojim je poludeo ceo svet - ne košta puno, a lako se pravi

Uživaćete u ovoj slatkoj đakoniji

17.04.2023. 16:56
  • Podeli:
Kolač 1-6436a2608e524.webp Foto: Youtube Printscreen / table diary

Veoma popularan kolač je slatki sendvič, koji između kora ima jednostavan krem od pavlake, tako da nije skup.

Sastojci

- 4 jajeta

- 40 g brašna

- 1 kašika kakaa

- 40 ml ulja 

- 45 ml mleka 

- 65 g šećera 

- 1 kašika soka od limuna (po želji) 

Za fil: 

- 120 ml slatke pavlake

- 1 kašika šećera 

Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa belnaca držite u frižideru dok vam ne zatrebaju. U posudi pomešajte mleko i ulje, pa dodajte prosejnao brašno i kakao.

Sjedinite, pa dodajte žumanca i opet promešajte dobro. Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Dodajte u kakao smesu i lagano umešajte.

Kalup u obliku kvadrata obložite pek papirom, pa sipajte smesu. Protresite da se izjednači, pa pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko 40 minuta. 

Kada se ohladi isecite na pola, da dobijete dva pravougaonika. Umutite slatku pavlaku sa šećerom i premažite preko jedne kore, pa preklopite drugom. Umotajte kolač u providnu foliju i kratko ohladite u frižideru. Isecite trouglove i služite.

Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()