Kraljevski doručak: Recept za pancerote iz rerne

Uz šolju jogurta, naravno

10.02.2024. 07:45
  • Podeli:
pancerote shutterstock_1170062092-65c610e0b703f.webp Foto: Shuttesrtock

Vrsta tradicionalnog italijanskog jela ili, bolje reći, vrsta popularne brze hrane u Italiji su panceroti (panzerotti), a potiču iz regije Pulja.

Tačnije, to je vrsta ulične ili brze hrane od testa, a po obliku i po načinu pripreme podseća na kalcone, a ono što je karakteristično za pancerote je to što se prže u ulju.

Mogućnosti za punjenje pancerota su neograničene, a najbolje je da krenete od namirnica koje volite.

Sastojci:

  • 200 g sira
  • 3 jajeta
  • 200 g suhomesnatog
  • susam, so, kim
  • 1 kašika šećera
  • 30 g kvasca
  • 150 ml jogurta
  • 150 ml mleka
  • kečap, ulje..
  • 500 g brašna

Priprema:

Kvasac potopite u mleko, dodajte šećer, pa kad se istopi kvasac, dodajte dva jajeta mleko i jogurt, zatim brašno, malo soli i pola šoljice ulja.

Zamesite srednje tvrdo teso i pustite da naraste, pa ga razvijte na oko 0,5 cm debljine, secite čašom ili modlicom okrugle pancerote.

Umutite belance, dodajte sir, sitno seckano suhomesnato i sve lepo izmešajte.

Svaku pancerote premažite kečapom i stavljajte po kašičicu nadeva. Presavijte je, poklopite nadev i krajeve pritisnite viljuškom.

Svaku pancerotu premažite žumancetom u koje ste dodali nekoliko kapi ulja. Pospite susamom, krupnom solju i  kimom. Ostavite da narastu 15 minuta, pa pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()