Uz šolju jogurta, naravno
Vrsta tradicionalnog italijanskog jela ili, bolje reći, vrsta popularne brze hrane u Italiji su panceroti (panzerotti), a potiču iz regije Pulja.
Tačnije, to je vrsta ulične ili brze hrane od testa, a po obliku i po načinu pripreme podseća na kalcone, a ono što je karakteristično za pancerote je to što se prže u ulju.
Mogućnosti za punjenje pancerota su neograničene, a najbolje je da krenete od namirnica koje volite.
Kvasac potopite u mleko, dodajte šećer, pa kad se istopi kvasac, dodajte dva jajeta mleko i jogurt, zatim brašno, malo soli i pola šoljice ulja.
Zamesite srednje tvrdo teso i pustite da naraste, pa ga razvijte na oko 0,5 cm debljine, secite čašom ili modlicom okrugle pancerote.
Umutite belance, dodajte sir, sitno seckano suhomesnato i sve lepo izmešajte.
Svaku pancerote premažite kečapom i stavljajte po kašičicu nadeva. Presavijte je, poklopite nadev i krajeve pritisnite viljuškom.
Svaku pancerotu premažite žumancetom u koje ste dodali nekoliko kapi ulja. Pospite susamom, krupnom solju i kimom. Ostavite da narastu 15 minuta, pa pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.