Priprema je brza i vrlo jednostavna
Baklava je aspolutno jedan od omiljenih kolača, pogotovo na slavama i raznim svečanostima. Nije uopšte teška za pripremu, a kore ne razvijate već ih kupujete.
Fil baklave može da bude prepun badema, pistaća, čokolade, suvog grožđa, ali su mnogi saglasni u tome da je ona klasična, baklava sa orasima, za sva vremena.
Baklava je, verujemo da znate, poreklom iz Turske, ali je prilično popularan i na našim prostorima. Recept je jednostavan, a biće brzo gotova.
Raširite koru, premažite je uljem, a zatim je savijte na pola, pa ponovo na pola. Ponovo je premažite uljem i ponovo je savijte i premažite. Rasporedite po dužini jednu punu kašiku oraha i zavijajte u trougao. Ređajte u pleh koji ste prethodno podmazali i pecite na 200 stepeni 30 minuta. Dok se baklava bude pekla, napravite sirup. Sipajte u šerpu šećer, vodu, vanilin šećer i pustite da uvri i postane sirup. Pred kraj ubacite krugove limuna. Vruću, pečenu baklavu polako prelijte vrelim sirupom. Ostavite da odstoji nekoliko sati i da upije sirup (najbolje preko noći) a zatim je služite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.