Kraljica među gibanicama: Po bakinom receptu nema greške

Uspeva uvek

15.10.2025. 12:35
  • Podeli:
Bakina kuhinja, baka Jela, gibanica-68ef6ebdc4876.webp Foto: Bakina kuhinja

Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa receptom baka Jele nema greške.

Potrebno je:

  • 500 gr gotovih kora
  • 200 gr sira
  • 250 ml mleka ili jogurta
  • malo ulja
  • 1/2 praška za pecivo

Priprema:

Koru raširiti na sto pa je premazati uljem, dodati drugu koru i nju premazati uljem. Skupljati je po širini među prstima praveći harmoniku.

Ređati u podmazan pleh. Sir izdrobiti, dodati malo ulja, prašak za pecivo jaja i mleko i sve izjednačiti. Preliti između presavijenih dela kora i ostatak odozgo.

Peći na 200 stepeni C 40 minuta.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()