Pravo iz baka Jeline kuhinje
Foto: Bakina kuhinjaBaka Jela je i ovog puta spremila za vas recept prave kraljice slavske trpeze. U pitanju je spektakularna torta koja se ne peče, a koja je puna bogatih, usklađenih ukusa.
Sočna osnova od keksa i oraha, tajanstveni karamel krem i osvežavajući kivi čine je neodoljivom. Garantujemo da će se gosti oduševiti, a niko neće primetiti da je posna.

Sipati vodu u šerpu 1l dodati 4 - 5 kašike šećera, vanilicu i skuvati puding i ostaviti da se ohladi.
Umutiti margarin sa 4-6 kašike prah šećera pa kad se puding ohladi sjediniti sa pudingom. Izmešati mleveni keks sa mlevenim orasima dodati 4-5 kašike prah šećera i sok od 4 pomorandže zatim 100 gr istopljene čokolade, kao i pola umućenog margarina i sve dobro izjednačiti. Možete dodati nekoliko kapi ruma po želji.
U šerpici istopiti 100 gr šećera, dodati vodu 300 ml i pustiti da se istopi i provri. U poslužavnik ređati keks, koji ste umoćili u vruć čaj.
Na njega rukama dodati prvo tamni deo a zatim pola svetlog dela kreme pa isečeni kivni na tanke listiće.
Zatim ponovo svetli deo krema i na kraju ukrasiti šlagom. Ostaviti u frižideru nekoliko sati da upije i stegne se.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







