Okrepite organizam krem čorbom od leblebija, koja je puna hranljivih sastojaka.
Čorba od leblebija odlična je kada želite da „odmorite od mesa“ jer sadrži duplo više gvožđa od iste količine mesa.
Ovo je lagani, hranljivi obrok, savršen za zagrevanje organizma tokom hladnijih dana, a pre svega vrlo je ukusan.
Osim toga, možete da skuvate i veću količinu, čuvate je u frižideru ili čak i da je zamrznete. Leblebije se, na primer, pored još nekih mahunarki, ubrajaju u namirnice koje sadrže dosta biljnih proteina, a i bogate su vitaminima i mineralima, a najviše se uzgajaju u Indiji i Srednjem istoku.
Leblebije je potrebno prethodno da ostavite preko noći potopljene u vodi. Pre pripreme čorbe dobro ih isperite i ocedite. Sitno naseckajte luk i šargarepu, pa dinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.
U lonac dodajte leblebije i dolijte vodu taman toliko da prekrije sastojke. Ubacite dva lovorova lista, pa začinite biberom i solju po ukusu. Nakon 30 minuta, kad su leblebije potpuno skuvane, izblendirajte sve sastojke kako biste dobili gustu teksturu čorbe.
Malu količinu skuvanih leblebija možete ostaviti za ukrašavanje čorbe. Pre služenja možete je posuti i sitno seckanim svežim peršunom ili vlašcem i služiti je uz prepečen hleb.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.